Szkeptikus Kerekasztal

Blog

Szkeptikus Kerekasztal

Blog

Vasfüggöny helyett füstfüggöny – avagy miért egypólusú továbbra is a világrend

web 425x425

Bukovinszki Gergely | 2022. 7. 2.


 

Bukovinszki Gergely | 2022. 7. 2.

Irónia a magyarságban

– Melyik a villamos energiával legjobban ellátott ország?
– Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos.

Ez a jól ismert szösszenetet a magyar lét egyik fontos szimbóluma. A politikai elit érinthetetlensége és a posztkommunista társadalmi attitűd inspirálta kiábrándultság jól ismert jelenség számunkra, hiszen a magyarok fölötti uralkodás, zsarnokság, a nép tolvajlása más népek, vagy épp saját „vezetőink” által évszázadok óta történelmünk szerves részét képezik. Mégis, amikor azt gondoltuk, hogy „megbűnhődte már e nép” a sok terrort, érkezett a COVID és hirtelen „félrevezetőink” lettek a megmentők. Hirtelen a többség tőlük várta a megoldást. Ami ennél is furcsább, hogy ugyanezt a szkepticizmust, amit COVID előtt gyakoroltunk vezetőinkre, már nem vetítjük ki más népek „vezetőire”. Pedig más népeket is elárultak és erre szintén a COVID a legjobb példa.

Miről hablatyolok? Természetesen a kelet-nyugat ellentétről és az állítólagos multipoláris új világrendről. Megalapozott elképzelés szerint ugyanis a felszínen létezik egy világ, melyet szakértők elemeznek és melyet a publikum vacsora beszélgetéseken és összejöveteleken unásig ismételget, mint valóságot. Létezik azonban egy felszín alatt működő világ, a megismerés rétegeinek mélyén, ahova már sokkal kevesebb szakértő képes leásni. Ezt a világot hívjuk a „deep state” világkormányzásnak, a szó legszorosabb értelmében.

Mi az apropó?

Nos, 1944. óta a dollár az elsődleges tartalékvaluta és elsődleges nemzetközi valuta, amit nem rendeleti úton, pusztán közmegegyezés alapján döntöttek el az USA gazdasági erejére hivatkozva. 1971. óta a dollár lekerült az aranyfedezeti rendszerről (Bretton Woods), így a dollár stabilitása kulcskérdés a globális gazdaságban. Évtizedek óta halljuk a “dollár megbukik” mantrát, de arról egészen az elmúlt néhány évig kevesen értekeztek, hogy a CBDC-k milyen szerepet kapnak majd ebben az egyre kevésbé valószínű tranzit folyamatban.

A dollár bukása egy hazugság lenne “amiben többen megegyeztek”? Ha a papír dollár bukik, akkor úgy látszik, hogy csak a digitális dollárért cserébe fog. Ha a nyugat hanyatlik az összes dekadenciájával együtt, akkor több, mint valószínű, hogy viszi magával az orosz és kínai dekadenciát is gazdaságukkal együtt. Itt a világválság, az USA gazdasága recesszió előtt, de a dollár erősödik. Jelek arra mutatnak, hogy jelenleg a FED mindent elkövet annak érdekében, hogy az inflációt elnyújtsa és lassú perzseléssel felégesse nem csak az USA, hanem a világ gazdaságát. Ebben persze más nagyobb jegybankok is örömmel részt vesznek.

De mi a helyzet Kínában? Leváltja “végre” a jüan a dollárt? Kína nyugattól való elszakadási szándéka és a részben ebből adódó idei gazdasági visszaesése óta a jüan gyengül, míg a dollár erősödik, hiszen ez utóbbit választják befektetők Kínában is. Nixon és Kissinger óta Kína “fellendülése” nem másnak, mint nyugati bankároknak és nagytőkéseknek volt köszönhető.  Az 1990-es években az amerikai multik közvetlen befektetései Kínában az 1994-es 2,6 milliárd dollárról 2001-re 10,5 milliárd dollárra nőttek, azaz megnégyszereződtek. A növekvő trend egészen máig folytatódott.

“…Kína bejövő közvetlen külföldi befektetései (FDI) 2021-ben harmadával emelkedtek, és elérték a 334 milliárd dollárt, ami új történelmi csúcsot jelent.”

“A sanghaji Amerikai Kereskedelmi Kamara több mint 300, Kínában működő amerikai vállalat körében 2021. június közepe és július közepe között végzett felmérése szerint 60 százalékuk számolt be a beruházások növekedéséről 2020-hoz képest. A Kínában termelő amerikai gyártók 72 százaléka nem tervezte, hogy a következő három évben áthelyezi a gyártást Kínából, és egyetlen vállalat sem helyezte át termelését Kínából az Egyesült Államokba. Az Európai Unió Kínai Kereskedelmi Kamarájának éves kínai üzleti bizalmi felmérése hasonló eredményeket állapított meg. A Kínában működő közel 600 európai vállalatnak mindössze 9 százaléka tervezte, hogy jelenlegi vagy tervezett beruházásait Kínából áthelyezi, ami a legalacsonyabb arány az eddigi adatok szerint.”

És most, a hidegháború 2.0 idején, amikor a felszínen a multipolaritás kezd dominálni a geopolitikában, folytatódik az állatfarm lakóinak “vágóhídra terelése”. És ez a legfontosabb tényező, amiben mind megegyeznek, ami a „deep state” tevékenységének eredménye. Kína egy remek terepasztal a totalitárius világkormányzás teszteléséhez, de dominanciája nem megengedhető és sosem önállósodhat.

BRICS idei virtuális, XIV. találkozója

Mint tudjuk, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) elnöke 2017-ben egyetértési nyilatkozatot írt alá a Világbankkal, de az IMF is csak a felszínen mutatkozik konkurenciának. Az AIIB röviden nem más, mint Ázsia IMF-je, a New Development Bank (NDB) pedig a BRICS koalíció fejlesztési bankja. A felszínen ezek az intézmények konkurensei egymásnak, főként a Világbanknak és az IMF-nek. Paulo Nogueira Batista, az NDB brazil alelnöke azonban az IMF igazgatótanácsának is tagja volt 2015-ig és így máris nehezebb elképzelni a konkurenciát.

India és Kína, India és Irán “barátságát” szintén kényszer ihlette, azonban történelmi ellentétek zavarják a felhőtlen együttműködés lehetőségét.

“A Global Trade Alliance gazdasági agytröszt megállapította, hogy az esetek egyharmadában, amikor egy BRICS-ország kereskedelmi érdekei sérültek, egy másik BRICS-ország okozta a kárt, a leggyakoribb célpont Kína volt.”

Na ennyit a BRICS “erejéről” és a multipoláris világrendről. Ja, nem! Van még tovább is…

A BRICS ráadásul egy Goldman Sachs koncepción alapul, ami mögött az az elképzelés állt, hogy a nemzetek gazdaságai 2050-re együttesen fogják uralni a globális növekedést. Goldman Sachs azonban 2015-ben csendben bezárta BRICS befektetési alapját, a több mint 100 milliárd dollárnyi alapot. A BRICS, mint regionális szervezet az IMF-el és Világbankkal együttműködve multinacionális intézmények létrehozására törekszik Washington beleegyezésével. Az AIIB és az NDB idén leállította tevékenységét Oroszországban a szankciók miatt és bár szép volt az esküvő, az érdekházasság „mézes évei” hamar tányértörésbe torkollhatnak. Mind tudjuk, hogy ez sosem volt szerelem első látásra. Ha valóban a féktelen nyugati arrogancia ellensúlyozására lenne hivatott a gazdasági szövetség, akkor miért követik ezek az országok a deep state forgatókönyvét?

A 2017-es hsziameni BRICS-nyilatkozat ugyanis a globális kormányzás, a párizsi megállapodás és a 2030-as NWO menetrend teljes körű végrehajtására szólít fel.

“Brazília, az Orosz Föderáció, India, Kína és Dél-Afrika vezetői nyilatkozatot tettek közzé a tizedik csúcstalálkozójukról, amely négy kulcsfontosságú témáról szólt, köztük a multilateralizmus megerősítéséről, a globális kormányzás reformjáról és a közös kihívások kezeléséről.”

“A BRICS-vezetők felszólítják az összes országot, hogy teljes mértékben hajtsák végre az éghajlatváltozásról szóló párizsi megállapodást és a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési menetrendet, ismételten hangsúlyozzák, hogy támogatják az energetikai átmenetet, beleértve az energiamix diverzifikálását alacsony szén-dioxid-kibocsátású és megújuló energiaforrásokkal, és kiemelik többek között a fenntartható infrastruktúra fontosságát.”

A deklaráció 29. pontja kijelenti, hogy

“Elhatározzuk, hogy elősegítjük egy olyan globális gazdasági kormányzási struktúra kialakítását, amely hatékonyabb és jobban tükrözi a jelenlegi globális gazdasági környezetet.”

A világkormányzás eszközéül a John Maynard Keynes kezdeti elképzelései alapján létrejött szervezet tevékenységének támogatását is kifejezik 32. pontjukban;

“Megerősítjük a meglévő WTO-szabályok teljes körű végrehajtása és betartatása iránti elkötelezettségünket, és eltökélt szándékunk, hogy együtt dolgozunk a WTO további megerősítése érdekében.”

Sőt, BRICS-ék idén elindították Vakcinakutatási és -fejlesztési Központjukat.

Úgy hangzik, mint ellenállás a hanyatló imperialista nyugattal szemben? De még csak „diplomáciának” sem mondhatjuk, hiszen ezen országok belpolitikája pontosan ugyanabba a végzetes karámba tereli a báránykákat, mint a „démoni” nyugat. Sokkal inkább tűnik elkeseredett vágyálomnak, esetleg a túlélés ihlette kósza ábrándnak a traumatikus igazság felismerésének nyomása alatt összeroppanni kész pszichétől azok véleménye, akik valódi ellentéteket látnak a geopolitika elitjei között. Én határozottan nem tartozom közéjük.

Gondoljuk csak át újra?! Melyik BRICS állam elnöke mondott le a COVID korlátozásokról, genetikai mérgek lakosságba történő pumpálásáról, kötelezéséről és népük eladósításáról? Melyik ország nem ügyködik CBDC és digitális személyazonossági igazolások alkalmazásán? Melyikük nem hallgat el vitális döntéseket a lakosság elől és melyikük nem akarja a digitális disztópia eljövetelét saját hatalma megkoronázása érdekében? A KGB ügynök? Esetleg a „vörös kapitalizmus” pártvezére? A neokolonialisták COVID-19 vakcinagyárának megmentője?

Szándékos vagy sem, a BRICS peresztrojka sem lenne jobb, mint az IMF digitális széncédulái. Még ha a nyugati politikai és gazdasági elit tényleg le is késné saját hakniját, számunkra csak a hangszer változna, a dal ugyanaz lenne. Minden bizonnyal az egy pólus marad és mi, a “haszontalan zabálók” továbbra is kapjuk a feketelevest. Az infláció és recesszió mesterségesen előidézett folyamatok és egy fontos dologra szolgálnak – a vagyonáthelyezésre.

Csak egymás segítségével fogunk kimászni a csapdából, egyéni civil szerveződéssel, törekvésekkel. A központi irányításhoz hasonlóan, a halászok egy pontban húzzák össze a hálót, különben a halak sorban kiugrálnának.

De hogy szabaduljunk ki a hálóból?

Nos, részt vehetünk az évszázadok óta tartó természetes folyamatok erősítésében, ahol a felelősségteljes egyén képes önállóan fontos döntéseket hozni, képes szervezni közösségét, mely közösségek egymást segítve képesek együttműködni. Ez sosem történhet meg központi irányítás által, politikai pártok által, feudális uralkodók által, vagy épp diktátorok által. Ezt nem lehet kikényszeríteni. Ez csakis természetes módon kialakult igények által jöhet létre, amihez pedig kellő tudás és bölcsesség elsajátítása szükséges. A folyamat zajlik. Te is aktív résztvevője vagy?

Ennek a bejegyzésnek 7 hozzászólása van

  1. Olgyay György

    Kedves Gergely/Gergő!
    Alapvetően én is így gondolom… Tapasztalatom, véleményem az ellenszert illetően a következő: alulról rendkívül körülményes a szerveződés, ráadásul a motivációk szerteágazók. Kell egy fix pont, ami jelen van mai világunkban is. Ennek az emberek szintjén felül kell állnia, hiszen a másik fix pont is ilyen, a “mélyállam”, vagy “világkormány”. Számomra és sokak számára ez a fix pont Jézus Krisztus. Ráadásul akkor is fix marad, ha nem sikerül evilági szinten ellenállni. Mert az Igazság igazság marad, az Út adott, az Élet pedig Benne és Általa élhető igazán. – Köszönöm szorgalmas munkádat, ami talán akaratlanul is ebbe az irányba mutat: Olgyay Gyuri

  2. kecske500

    Hasonloan erzem en is , hogy nincsenek valodi ellentetek a nagyhatalmak kozott. Katonai csorteket tapasztalhatunk , de ez benne van a jatekban , a fegyveruzlet nem allhat le !!!
    Az oszd meg es uralkodj , az osi taktika a tomegek kontroljara es kulso , belso ellenseg krealasa , hogy mindig legyen kit utalni !!!
    Ne alakulhasson ki egyetertes a tarsadalmakban , mert ha kialakulna , akkor az eloskodok szedhetnek a satorfajukat !!!
    Rettegtetes koraban elunk , rettegjunk a klimatol , a virusoktol , az oroszoktol , a vilaghaborutol , a gazdasagi osszeomlastol , ehezestol stb … de van megoldas !!! Bizzunk a vilagszervezetekben , mint WHO , IMF , NATO stb … majd ezek megoldjak gondokat , nekunk csak hatra kell dolni es rettegni a fotelben !!!
    Nemis beszelve a megmondoemberekrol , “szakertokrol” akik a hivatalos es nem hivatalos mediaban gyozkodik az embereket az igazukrol. Ez valahogy mar megelhetesi szintre lepet !!!
    Nem akarok neveket sorolni, szerintem mindenki ismeri oket , de mar szinte az osszes magyarorszagi “szakerto” csalodast okozott szamomra. Talan azert , mert nem eleg szkeptikusak vagy csak a feladatukat vegzik !!!

  3. hajnalka.deak

    Hálóból kiszabadulás:
    Már nagyon régóta örömmel csatlakoznék egy ilyen csoporthoz, DE melyik csoportban, melyik vezetőben lehet teljesen megbízni??
    Szerintem nem vagyok egyedül ezzel a kérdéssel…

    1. Östen Ostora

      Egyik vezetőben sem, hanem a Teremtőben…
      Ehhez viszont Ignorálni kell a sötét oldalt, annak rendszerét, mindenével együtt. El kell kezdeni Éli a Teremtői Rendet… és nagybetüs JÓ Emberré kell válni.
      Így, már számithatunk a Teremtői Gondviselésre…
      Csak így lehet pozitív változást elérni, ha elöbb Mi magunk Változunk! 😉

  4. Laczkó Tibor

    A hálóból való kiszabaduláshoz helyi, vidéki valamilyen szintű önellátásra képes közösségek kialakítására van szükség szerintem. Ezeket a tizedes rendszer szellemében lehetne kialakítani. A személyes ismeretség elengedhetetlen a kapcsolatok kialakításában. Ehhez ad kapaszkodót többek között az Ehető vadnövények Facebook csoport háttere. Pártoktól és a korábbi pártállami vezetéstől független tagság létrehozása a cél. Mely közösség a lehető legkevésbé legyen kiszolgáltatva a mindenkori hatalomnak. Ezeknek az alulról szerveződő hálózatoknak van csak esélye összefogás útján.

    1. Östen Ostora

      Elöbb Szellemileg-Lelkileg kell Fejlődni, Jó Emberré kell(ene) válni… utána tud csak pozitív irányba változni a világunk. Forditva ez Nem megy… 😉

  5. Östen Ostora

    El kell keserítenem az itt összegyülteket, mert a világunk menetén, hogy pozitív változást érjünk el, fizikálisan NEM LEHET változtatni!
    Ugyanis a Föld egy Tudatosan Teremtett, Zárt, Érzelem alapú, Mátrix rendszerü, Karantén Világ… amolyan rehabilitációs intézet.
    Ahol az emberek egymás és mások iránti tudatalatti Érzelmei Teremtik a Valóságot.
    Ergo, Jó világot Csak Jó emberek képesek megteremteni… viszont, ha körbenézünk, Nem ebbe az irányba haladunk.
    Érdemes lenne azt is tudni, megjegyezni, hogy az ember Egyetlen és Valós Életfeladata a Jóvá válás, amivel Visszatalál a Teremtői Ős Forrásba és elkezdené Élni a Teremtő RendSZERét a Teremtői Rendet.
    A Jóságot viszont Nem földi mércével mérik…
    Tehát itt a Földön, Csak akkor lenne Élhető, Jó világ, ha a nagy többség Jelesre megoldaná, Jóvá válna… az Életfeladatát.
    De mivel szinte senki nem tudja, honnan jött, miért van itt, hova megy… így nehéz lesz változtatni a pusztulásába robogó emberiségnek. Egyetlen út vezet a Megoldáshoz, ha Változik az ember Pozitív irányba, így Változna a világa, Pozitívan is… 😉

Vélemény, hozzászólás?